Relationer En seminariedag om samtida skulpturalt träarbete

Välkommen på seminariedagen "Relationer" i Näsby Nav (Mörbylånga kommun) för internationellt idéutbyte och utveckling inom området samtida skulpturalt träarbete, den 15 juni 2024!

KategoriAktivitet
PlatsNäsby Nav
RegionSyd
Datum15 juni 2024

För tredje året i rad arrangerar Surprise Laboratory International en seminariedag i Näsby Nav, Mörbylånga kommun. Seminariedagen är en del av årets träskulturworkshop som pågår mellan den 6 – 16 juni och då 12 deltagare från Danmark, Finland, Estland, Litauen, Norge och Sverige möts och arbetar tillsammans. Surprise Laboratory Internationals vision är att skapa en arena för internationellt idéutbyte och utveckling inom området samtida skulpturalt träarbete. Vi vill också lyfta det unika träarbetet som konstform och dess utövare till en bredare publik.

Seminariedagen, med temat ’relationer’, och avslutande visning av resultatet av workshoppen sker den 15 juni under ledning av Peter Aronsson, rektor Linneuniversitetet. Ann Magnusson, Kriss Zilgalvis, Frida Hållander, Mariia Niskavaara och Line Anda Dalmar kommer under dagen dela sina tankar kring träskultur och relationer. Projektet stöds av Konstnärsnämnden, IASPIS Kulturrådet, Nordisk Kulturfond och Nordisk kulturkontakt.

Schema för dagen är som följer:
9.00 Fika
9.15 Inledning av moderator Peter Aronson (Rektor, LNU)
9.30 Ann Magnusson (Konstkonsult AM Public)
10.30 Kriss Zilgalvis (artist, runs the Arts Centre NOASS)
11.30 Frida Hållander (Doktor i konsthantverk, konstnär och föreläsare)
12. 30 Lunch
14.00 Mariia Niskavaara (curator – forskare, Kuusisto Art Manor)
15.00 Line Anda Dalmar (Konstnär, Trondheimsbiennalen)
16.00 Workshop tour led av Maria Koblanck (Doktor I filosofi)

Detta är den tredje delen av ett ideellt projekt med målet att föra samman yrkesverksamma konstnärer/konsthantverkare från de nordiska och baltiska länderna. Fokus ligger på unika verk av materialbaserad konst, med utgångspunkt i trähantverk som metod. Projektet relaterar till en nordisk tradition av ceremoniell träskulptur, men med fokus på samtidens uttryck och materialets aktualitet. Projektet ska ha sin bas på södra Öland och drivs av Surprise Laboratory International ek. för.

Dagen hålls på engelska. Ingen anmälan krävs.

Välkomna!