Vi ses på Folk och Kultur!

Konstdepartementet och Konstnärscentrum öst deltar på Folk och kultur 8-11 februari i Eskilstuna.

Vi kommer att delta med evenemang på årets Folk och kultur. Konstdepartementet bjuder in konstnären Louise Waite som med en jättelik tårta som utgångspunkt håller workshops för barn och unga på plats.

Ordförande Anna Högberg och verksamhetsledare Karin Willén kommer att samtala med inbjudna gäster kring det konstpolitiska läget och om barns rätt till konst och kultur. Moderator för samtalen är Konstdepartementets projektchef Linde Sjöstedt.

Konstdepartementet är en nationell plattform för konstprojekt i skolan. Vi vill utveckla skolan som konstrum och ge elever i hela Sverige konstupplevelser, samtidigt som vi skapar intressanta uppdrag för konstnärer.

Övriga representanter för Konstdepartementet på Folk och Kultur är: Katarina Henriksson konstnär, Sanna Marander konstnär och Anja Bergdahl journalist.

Konstnärscentrum öst är projektägare och initiativtagare till Konstdepartementet som drivs av fyra centrumbildningar i samverkan: Centrum för fotografi, Illustratörscentrum, Konsthantverkscentrum och Konstnärscentrum.

Om Konstdepartementet

Hitta oss på Folk och Kultur