Konst som omsorg: Samtalsträff med konstnären Ingela Johansson

Ingela Johansson

Konstnärscentrum Öst arrangerar en samtalsträff om konst som omsorg med konstnären Ingela Johansson onsdagen den 30:e november kl 18:00 på Pryssgränd 3B i Stockholm.

Välkommen till en samtalsträff med konstnären Ingela Johansson onsdagen den 30:e november kl 18:00 på Pryssgränd 3B i Stockholm.

Ingela Johansson introducerar sin konstnärliga praktik och samtalar om konsten och konstnärernas möjliga funktion i vårdens miljöer, med fokus på de beredskapsarbeten som skapades under 70-och 80-talen inom *Konst som omsorg*, som drevs av Stockholms läns landsting med stöd från Konstnärscentrum, Konstfrämjandet och Konstnärernas Riksorganisation. Hur konsten verkade i detta sammanhang påverkades av den rådande konst- och kulturpolitiken liksom de metoder och ideal som konstnärerna arbetat utifrån då. Men kan äldre modeller hjälpa att väcka nya idéer?

Moderator för samtalet är Patrick Kretschek, konstnär och ledamot i Konstnärscentrum östs styrelse

Vi kommer att bjuda på dryck och tilltugg.

Tid: onsdagen den 30e november kl 18:00

Adress: Pryssgränd 3b, 11820 Stockholm

Anmäl ditt deltagande till: pernilla.carlsson@konstnarscentrum.org

Konst som omsorg har tidigare presenterats i utställningen Phantoms of the Commons på Tensta konsthall, som en del av projektet Vård och värde på Konsthall C (organiserat av Jenny Richards och Ulrika Flink), och även som en mikroutställning i samband med Agenturs konferens på Hägerstensåsens Medborgarhus förra hösten.