Fotokurs: Dokumentera!

Svante Larsson Dokumentera! Foto: Stina Folkebrant

Vikten av att kunna dokumentera dina verk på ett bra sätt går inte att överskatta. Nu erbjuder vi en kurs på avancerad nivå för dig som har egen utrustning och tidigare erfarenhet av att fotografera.

KategoriAktivitet
PlatsPryssgränd 3 b, 118 20 Stockholm
RegionÖst
Datum8 december 2023
Slutdatum12 januari 2024

Fotokursen för konstnärer "Dokumentera!" pågår under tre heldagar i december och januari.

Kurstillfällen: Fredag 8 december, fredag 15 december och fredag 12 januari.

Utbildningen handlar om att dokumentera konst på ett bra sätt. Mellan kurstillfällena förväntas deltagarna arbeta med uppgifter på egen hand och man behöver alltså avsätta en del tid, utöver de tre fredagarna, för den här utbildningen.

Du behöver ha en systemkamera eller en avancerad kompaktkamera samt en dator med Photoshop alternativt en dator med möjlighet att installera program för råfilshantering och bildbearbetning. Du får gärna ha ett stativ till din kamera och egen belysningsutrustning men det är inte ett krav. Vi kommer att arbeta med fast ljus och även göra en översiktlig genomgång av enkel blixtutrustning.

Kursledaren Svante Larsson är konstnär och fotohistoriker. Han har tidigare varit ansvarig lektor för kursen Fotografins och videokonstens historia på Konstfack. Svante Larsson är medlem i redaktionen för konsttidskriften Verk och driver företaget Kornskarpt som arbetar med utställningsproduktion och Fine-Art printning.

Tid: 8/12, 15/12 & 12/1 klockan 09:00-16:00 (samma tid alla tre fredagarna)

Plats: Pryssgränd 3 b, 118 20 Stockholm

Pris: 3000 kr (500 kr för medlemmar i Konstnärscentrum)

Anmälan till: ost@konstnarscentrum.org (skriv "anmälan fotokurs" i ämnesraden)

Kursens mål och innehåll: Att du själv med hjälp av föreläsningar och praktiska övningar ska kunna hantera fotodokumentation av konst på en mer avancerad nivå.

P.S. Det sista kurstillfället i januari 2024 kommer eventuellt att förläggas till en annan plats i Stockholmsområdet. Vi återkommer med mer information om det vid kursstart. D.S.