Open Call Konstdepartementet

Foto: Anna Hesselgren

I samarbete med Botkyrka konsthall erbjuder Konstdepartementet en fortbildningskurs. Kursen är kostnadsfri och riktar sig till professionella konstnärer i Stockholmsområdet som vill arbeta med barn och unga.

I kursen ingår en heldag på Botkyrka konsthall med både teoretiska och praktiska moment. Du får därefter individuell handledning och redaktionellt stöd i formuleringen av ett konstprojekt. Färdiga projekt kan förmedlas genom Konstdepartementet. Sista ansökningsdag är 15 november!

Konstdepartementet är en nationell plattform för konstprojekt i skolan. Vi vill utveckla skolan som konstrum och ge elever i hela Sverige konstupplevelser, samtidigt som vi skapar intressanta uppdrag för konstnärer.

Konstnärscentrum är projektägare och initiativtagare till Konstdepartementet som drivs av fyra centrumbildningar i samverkan: Centrum för fotografi, Illustratörcentrum, Konsthantverkscentrum och Konstnärscentrum.

Om kursen:

28/11 2023 – Heldag på plats på Botkyrka konsthall.

Vecka 49 2023 – Individuell handledning (online).

Vecka 50 2023 – Webbinarium i grupp (online).

Vecka 2 2024 – Inlämning av projekt och textredigering.

Läs allt om utlysningen på Konstdepartementet

Ansökan skickas till Katarina Henriksson, verksamhetsutvecklare för Konstdepartementet (katarina.henriksson@konstdepartementet.se)