Missa inte årets konstfest!

Den 12-13 oktober arrangeras för fjärde gången Branschdagar för konst i norr, denna gång i Östersund. Tema för BRAK 2022 är Gränslöst.

Vi omfamnar konsten som spränger gränserna mellan ämnen, material, rum och identitet. Vi undersöker om gränslösheten skapar kontakt eller fjärmar oss från publik och samtal och vad fysiska gränser innebär i praktiken. När når vi vår gräns – ekonomiskt, fysiskt, mentalt, planetärt? BRAK 2022 - två dagar fyllda av konst som blickar inåt och utåt, lokalt och globalt.

BRAK är en mötesplats där konstnärer, kulturadministratörer, politiker och intresserad allmänhet kan mötas och knyta kontakter. För dig som är konstnär och medlem i Konstnärscentrum Nord är BRAK en möjlighet att ta del av andra konstnärers konstnärskap, delta i intressanta diskussioner och visioner om hur vi kan skapa ett dynamiskt konstliv i norra delen av Sverige. Här får vi tillfälle att tillsammans problematisera och diskutera, men också inspireras utifrån olika professionella perspektiv. BRAK arrangeras av Konstnärscentrum Nord i samarbete med konstkonsulenten i Region Jämtland/Härjedalen.

Program

10 konstnärer från de fem nordligaste länen är inbjudna att presentera sina konstnärsskap på scenen. Konstnärspresentationerna varvas med föreläsningar, samtal och diskussioner. Det blir också visning av det Sydsamiska kulturcentret Gaaltije samt möjlighet att delta på en guidad visning av Nationalmuseum Norr. På onsdag kväll samlas vi på Gamla Teatern för middag och underhållning av det lokala bandet P-Danjelsa & Röttran.

Se fullständigt program på vår hemsida brak2022.se/program.

Kostnad

Konstnär som är medlem i Konstnärscentrum Nord deltar kostnadsfritt.

Övriga deltagare: 450 kr/dag. Kaffe och lunch ingår båda dagarna. Middagen på onsdagkväll är subventionerad. För endast 200 kr ingår fördrink, varmrätt, efterrätt samt underhållning!

Alla utom Konstnär på plats (se längre ner) måste själva ordna med resa och boende.

Anmälan

Anmälningar till BRAK 2022 görs digitalt senast 23 augusti. OBS! Antalet platser är begränsat så anmäl dig redan nu!

Anmälan, program och övrig info: www.brak2022.se.

Kontakt: brak@kc-nord.org

Passa på att visa ditt konstnärskap i BRAKs programblad!

Konstnärscentrum Nords medlemmar inbjuds att medverka med en kort presentation av sitt konstnärskap i programblad, hemsida och sociala medier. Den som medverkar får ersättning för resa och boende. Du blir en Konstnär på plats. Det finns 20 platser i programbladet och intresseanmälan görs när du anmäler dig till BRAK. Först till kvarn gäller.

OBS! Medverkan i programbladet innebär inte att du presenterar ditt konstnärskap på scenen. Läs på hemsidan för mer information.

VARMT VÄLKOMMEN!

Maria Lewis, ordförande & Maria Ahlström, projektledare Konstnärscentrum Nord