Nu startar vi en arbetsgrupp för att lära av varandra

Varmt välkommen till ett medlemsmöte där du bidrar med dina idéer för utbyte av kunskap.

KategoriAktivitet
PlatsPryssgränd 3b
RegionÖst
Datum25 januari 2024
Slutdatum25 januari 2024

På medlemsträffen som vi hade på Hägerstensåsens Medborgarhus i november kom initiativet till att utveckla kurser där medlemmar i Konstnärscentrum lär av varandra - Medlem till medlem, eller Vad kan du lära mig? Ytterligare en idé och möjlighet är att ha en serie kollegiala samtal i varandras ateljéer.

Därför utlyser vi nu ett medlemsmöte för att ta denna idé vidare. Är du intresserad, kom till mötet och bidra med idéer, planering och berätta om du har något som du kan lära ut.

På mötet kommer vi att resonera kring hur vi kan skapa en serie kurser som bygger på vad vi medlemmar kan lära varandra. Det kan bli till en helgkurs, en föreläsning eller en serie kunskapsöverförande träffar.

Vi utgår ifrån konstnärens ateljé och gemensamma ateljéutrymmen som resurs vad gäller lokal, kanske någon har tillgång till en verkstad, vi kan använda oss av kollektiva verkstäder.

Vi överblickar också ekonomin kring denna "crowdsourcing” av kunskap, vilka möjliga finansieringsvägar finns för att kunna ge medlemmar ersättning för kursledning?

Värd för det här första mötet är konstnären Thomas Nordström som arbetar främst med offentlig gestaltning. Han använder ofta vatten, ljus och ljud i sina verk.

Förbered dig genom att svara på två frågor:

Kan du nånting som du kan dela med dig av?

Vad skulle du vilja lära dig av dina kollegor?

Konstnärscentrum Öst bjuder på dryck med tilltugg och därför vill vi gärna att du mailar till oss och säger om du vill delta, bara så att vi kan beräkna inköp.

Anmälan är inte bindande för några framtida möten och du kan komma på det här medlemsmötet och sen tänka efter hur mycket du vill engagera dig i ateljésamtalen framöver.

Hoppas att vi ses, hälsar styrelsen och arbetslaget på Konstnärscentrum Öst


Kortfattat

Vad: Medlemsmöte

Tid: Torsdag 25 januari kl 18:00-20:00

Plats: Pryssgränd 3b, 118 20 Stockholm

Anmälan: ost@konstnarscentrum.org

Mötesvärd: Thomas Nordström