Att driva konstnärlig verksamhet

Workshop i Månstad med projektet Odla, 2022.

Göteborgs Bildverkstad och Konstnärscentrum Väst har i samarbete med Business Region Göteborg tagit fram en kurs i affärsutveckling och företagande för konstnärer. Kursen riktar sig till yrkesverksamma konstnärer med F-skatt som vill och har behov av att vässa sin företagar-sida.

KategoriUtbildning
PlatsOnline
RegionVäst
Datum11 augusti 2022
Slutdatum23 augusti 2022

Kursens mål är att du som konstnär ska få hjälp till att hitta rätt redskap för att kunna utveckla din verksamhet och nå de mål du själv sätter upp. Det kan handla om allt från att söka finansiering för dina konstnärliga projekt till hur du på bästa sätt presenterar din konst exempelvis på din webbsida eller i sociala medier för att nå ut till publiken.

Under kursens gång kommer du få värdefull teoretisk kunskap om olika företagsmodeller och marknadsföring samt titta närmare på dina styrkor och svagheter. Under efterföljande workshop/öppen verkstad-tillfälle får du möjlighet att applicera den teoretiska kunskapen på ditt eget skapande och företagande. Du får även utrymme att dels dela med dig av dina erfarenheter och din kunskap samtidigt som du får pepp och feedback från gruppen gällande de bitarna som du själv väljer att arbeta med och fokusera på under kursen.

Kursen riktar sig till yrkesverksamma konstnärer med F-skatt som vill och har behov av att vässa sin företagar-sida.

Kursen består av tre kurstillfällen med Andreas Molander som är företagsekonom och arbetar med företags- och affärsutvecklingsfrågor. Varje kurstillfälle följs upp av ett flertal öppen verkstad tillfällen ihop med Lars Dyrendom, fotokonstnär och projektledare på Göteborgs Bildverkstad. Där vi möts i en trygg miljö antingen online eller på Göteborgs Bildverkstad och delar med oss av våra erfarenheter samt hjälper varandra att sätta upp mål och hitta förutsättningar för att utveckla och ta det egna företaget dit man själv önskar. Under kursen kommer deltagarna även erbjudas handledning av Andreas, datum tillkommer.

Det är viktigt att du som anmäler dig till kursen avsätter tid för att arbeta med de mål du sätter upp under kursens gång några timmar varje vecka!

Att driva konstnärlig verksamhet

Onsdag d. 28/9 kl 16-18 öppen verkstad med Lars Dyrendom (online)
Onsdag d. 5/10 kl 8-12, kurstillfälle med Andreas Molander
Onsdag d. 12/10 kl 16-18 öppen verkstad med Lars Dyrendom
Onsdag d. 19/10 kl 16-18 öppen verkstad med Lars Dyrendom
Onsdag d. 26/10 kl 8-12, kurstillfälle med Andreas Molander
Onsdag d. 12/11 kl 16-18 öppen verkstad med Lars Dyrendom
Onsdag d. 19/11 kl 16-18 öppen verkstad med Lars Dyrendom
Onsdag d. 16/11 kl 8-12, kurstillfälle med Andreas Molander
Onsdag d. 23/11 kl 16-18 öppen verkstad med Lars Dyrendom
Onsdag d. 30/11 kl 16-18 öppen verkstad med Lars Dyrendom
Onsdag d. 7/12 kl 16-18 öppen verkstad med Lars Dyrendom

Var

Göteborgs Bildverkstad, Klippan 6, 41451 Göteborg (alternativt via Zoom).

Anmälan

Du anmäler dig till kursen genom att maila till info@goteborgsbildverkstad.se senast torsdag den 22/9. Skriv "Anmälan till kursen: Att driva konstnärlig verksamhet" i ämnesraden.

Kostnad

Kursen är kostnadsfri.

Om kursledarna

Kursledare Andreas Molander har en kandidatexamen inom företagsekonomi från Växjö universitet och mer än 12 års erfarenhet från bank- och finansbranschen. Idag har han engagemang både som ledamot och styrelseordförande i flera av Anackas kunder, oftast som adjungerad. Andreas är sedan 2016 VD för Anacka. Andreas anlitas ofta i ägarfrågor och ägarrelaterade processer samt i företags- och affärsutvecklingsfrågor, oftast relaterade till affärsmodell.

Studiecirkelledare Lars Dyrendom är fotograf och konstnär med mer än 10 års erfarenhet av att arbeta som frilansare. Lars är utbildad vid akademin Valand där han tog sin Masterexamen i fotografi. Han har även utbildning inom projektledning. Lars är även anställd på Göteborgs Bildverkstad ek. för. där han under de senaste 5 åren haft en betydande roll i att driva och utveckla verkstaden framåt.

Kursen Att driva konstnärlig verksamhet arrangeras av Göteborgs Bildverkstad och Konstnärscentrum väst i samarbete med Business Region Göteborg.