Anna Abrahamsson

Rest. Installation vid sommarutställning i Mackmyra brukspark 2019.

Verksam med projekt, installationer, mycket teckning de senare åren men också digitala foto-måleri-montage. Min process är ofta påverkad av naturen och jag har arbetat utifrån skogen i flera projekt. De försummade eller dolda luckorna och gläntorna har ofta en plats för mig, och det hänger mycket ihop med minnet av platser och hur detta förändras över tid. I installationer, gestaltningsuppdrag och utställning jobbar jag gärna med rumslighet. www.instagram.com/anna.k.abrahamsson/

Född1966, Göteborg
VerksamGävle
KontaktE-post
TypFotografi, Performance, Installation, Måleri
BesökInstagram

Utvalda verk

Installation med tuschteckning på vägg, foton och spegelplast. Vid Residens Gaffel i Gävle, med konstnärer från ateljékollektiven HAKA och Gaffel, januari 2023.

Forest told me - small reflections. 2022. Blyerts på akvarellpapper, 4 st á 23x23cm. Från projekt med och i skogen 2020-2021.

Forest told me. Galleri Boken, Hofors, 2024.

Från skog till skog. Foto 2010/2019. Från eget fotoprojekt med minnen av platser i skogen.

I fred. Lera och spegelplast. Konst i Esplanaden september 2020, endagskonstevenemang i anslutning till Gävles lyskväll Å-draget och Gaffels 20-årsjubileum.

Sjörapporten. Offentlig gestaltning, Gävle Gästhamn, 2018-2019.

Catch sight. En stig att finna, följa, vika av från, se något på nytt. I konstfestivalen GAPE, Boulognerskogen Gävle 2010.

Poem for neglected places berör de försummade platserna i vår närhet, skapat av och som en promenad till fots och cykel. Se text i bilden.