Fler ateljéer i Järva och Västerort

Järvafältet Foto: Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad

Är du verksam som konstnär och letar ateljé närmare din bostad? Eller kanske har du redan en ateljé men behöver större? Eller mindre? Fönster? Hiss? Kök? Lägre kostnader? Fler kollegor? Behoven ser olika ut beroende på verksamhet.

Välkommen till ett möte om fler ateljéer i Järva och Västerort, på Tensta Konsthall den 23 januari.

Nu har du möjligheten att själv vara med och utforma din arbetsplats och framtidens ateljéhus!

Gå samman med kolleger som också är konstnärer genom att starta en egen ateljéförening som motsvarar just era behov.

Kulturförvaltningen i Stockholms stad jobbar aktivt med Ateljéstrategi 2024-2026 i samarbete med organisationer i olika delar av Stockholm. Tensta konsthall är en av dem.

Ta chansen att starta din egen ateljéförening efter dina behov och kom på detta första informationsmöte för att komma i kontakt med andra.

Tid: Tisdag 23 januari 2024 kl 17:00

Plats: Tensta konsthall

Anmälan till: paula.urbano@stockholm.se

Kontakta gärna Paula Urbano på mail eller telefon 076-1231977 om du har frågor. Paula är projektledare för Ateljéstrategin på Stockholms stads kulturförvaltning. Hon är också konstnär och medlem i Konstnärscentrum öst.

Till dig som vill veta mer om det senaste kring ateljéfrågan i Stockholm rekommenderar vi det inspelade samtalet med Stockholms Stads Kulturborgarråd Torun Boucher, KRO:s Riksordförande Sara Edström och Projektledaren Paula Urbano. Samtalet är inspelat på KRO:s mingel i Gamla Stan i början av december.

För en helt kort introduktion rekommenderar vi att lyssna på radioklippet (1,29 min) med Stadsutvecklingsstrategen Anna Rygård. Och vill du gå på djupet och läsa hela ateljéstrategin så hittar du länk till den här nedan.

Panelsamtal om ateljéstrategi

Västerort ska få fler ateljéer – för att främja konsten

Ateljéstrategi 2024-2026